Over Kermit dun Kwakert

Kermit dun Kwakert is een Oeteldonkse muziekartiest, een echte liefhebber van het Oeteldonkse Carnaval.

Kermit dun Kwakert is ontstaan in 2011, dat jaar bracht bij zijn eerste liedje uit "Spanjo Samba". Kermit wilde de Oeteldonkse muziek in een Dance jasje steken.
Hierna heeft hij nog een aantal nummers uitgebracht, namelijk: "Lokroep van de Oetel", Komde Gij Bij Mij, Weer Op Sjouw, Hèèn En Wèèr, Toch Wordt 'T Weer Laat, KNILLIS ON FIRE...  Dit was in de periode 2011- 2016. Op dit moment waren de meningen over de muziek van Kermit dun Kwakert nog erg verdeeld.. Er waren wat Oeteldonkers die hem leuk vonden maar de overgrote meerdere moest er niet veel van hebben.

Het kantelpunt van Kermit's muziekcarrière ontstond in 2017, met de release van "In Shape Veur Carnaval (Sixpack)" samen met Hans Tervoort.Hierna volgen der nog vele succen:
Kermit dun Kwakert - Alleen Gij (2018)
Kermit dun Kwakert & Hans Tervoort - Hedde Gij Misschien Mun Bier Gezien (2018)

Op 10 februari 2019 wordt het nummer "Kermit dun Kwakert - Oeteldonk Met Jou (ft. Kelsey Ikkersheim)" gereleased. Dit nummer wordt een hele grote hit in Oeteldonk en daarbuiten. Zo zijn er via verschillende pagina's meer dan 10 duizend tiktoks van gemaakt en wordtdit nummer het meest gestreamd van alle Oeteldonkse nummer ooit uitgebracht. Op moment van schrijven 1,6 miljoen op Spotify.
Het nummer is niet meer weg te denken uit de Oeteldonkse cafe's en huiskamers.


 

Kermit dun Kwakert X Kelsey Ikkersheim X CV Frappant - Kiepevel (2019)
Kermit dun Kwakert & Hans Tervoort - Hatseflats Op Munnen Bats (2020)
Kermit dun Kwakert & Frank Hoek - In Oeteldonk Is Iedereen Gelijk (2021)
Kermit dun Kwakert - Blijf Geloven (2021)


In 2022 releaset kermit deze bijzondere samenwerking:
Kermit dun Kwakert & Kelsey Ikkersheim & Hans Tervoort - We Naoie Dur Weer Op (2022)

in 2024 releaset Kermit dun Kwakert in samenwerking met KIK R. de single "Hey Maot" Hiervan hebben de acts ook een videoclip uitgebracht

 


Kermit maakt moderne Oeteldonkse muziek maar is tegelijkertijd ook een liefhebber van de traditionele muziek en gebruiken.